12 неща, които да правим по време на карантина

Хей, хей!!!

Това е първият пост за новото десетилетие 2020год.Уж казват нова година, ново десетилетие, нов късмет🍀.Но за огромно съжаление годината не започна по най-добрия начин.През декември 2019год. в Китай откриха коронавирус или така известния под името COVID-19, той се разпространи из целия свят и стигна до България.

Снимки: Pinterest (цитати за мотивация)

Та, днес реших малко да вдигна енергията на всички Вас, да бъдете позитивни, силни и най-вече да пазите себе си и близките си❤️Дори и да не излизаме навън, ние пак се чувстваме в свои води, все пак сме си вкъщи и е хубаво да внесем наистина малко уют и позитивни настроения😍Реших да Ви споделя няколко начина, с които може да преодолеете тази скука вкъщи и малко да повдигнете настроението си😊

1.Почистете и подрете
Нещо, с което може да се разведрите по време на карантина е да подредите къщата си и всичко свързано с нея, което не сте успели, защото сте били на работа или пък не Ви е оставало време.Сега е моментът!Подредете шкафовете, почистете, вкарайте малко цветно настроение в тези скучни дни.Хем ще се отпуснете, хем ще Ви бъде приятно и комфортно в една чисто нова и подредена къща.

2.Научете нов език
Друго, с което може да победите скуката е да научите нещо ново, например някой нов език.Любители на езиците сега е ваш ред!Можете да научите някой нов език и да обогатите вашия речник с нови знания.А като споменах нов език, аз уча френски, но може би сега в тази карантина няма да е зле малко да го доусъвършенствам, а и много бих искала да науча немски, така че сега му е времето.

3.Сгответе си нещо вкусно
Тези които обичат да готвят, могат да се развихрят в кухнята, с някой вкусен десерт или пък нещо, което не са успели да направят.Сега е времето да покажете вашите кулинарни умения!Дори по време на тази карантина може да ядете любимите си неща като мекици, палачинки, пържени филийки, каквото най Ви се похапва.Лично аз не спирам да си похапвам по време на тази карантина😂

4.Гледайте филми и сериали
Не мога да забравя филмите и сериалите, сега е времето да изгледате някои от любимите Ви или пък да започнете нов.Какво по-хубаво от това и в компанията на едно хубаво кафе или пък чай, а защо не и любимата Ви напитка.

5.Четете книги
По време на карантината може да прочетете или да започнете някоя нова книга.Всички се оправдат, че нямат време за това, защото са били на работа и са били заети с всякакви други ангажименти, отнемащи от личното им време.Сега е времето за някоя нова, интересна книга!

6.Направете някоя полезна тренировка
 Карантината ни хвана през точното време.Докато трае може да потренирате и да влезете във форма за лятото, което наближава съвсем скоро.Затова отделете по 20/30 мин. всяка сутрин за упражнения.Има всякакви приложения и видеа в ютюб с различни тренировки и изберете тази, която мислите, че е най-подходяща за Вас.

7.Нарисувайте някой хубав пейзаж или рисунка
Нещо, което можете да направите, за да избегнете скуката е да рисувате, а тези на които им се отдава това е време да ги видим в действие.Освен, че Вие може да рисувате, също така може и да оцветявате има различни книги подходящи за възрастни и за по-млади, които релаксират и успокояват ума Ви, но най-вече ще Ви мотивират.

8.Пишете разкази, поеми, стихотворения.Развихрете се върху белия лист
Ако обичате да пишете различни стихотворения, разкази и сте любител на това е сега му е времето да покажете творческите си умения, както по рисуване, така и писане на различни произведения.Така хем убивате скуката, хем ще се разведрите.

9.Отделете време за себе си - ексфолиация на тялото, маска за лице, хубава вана
Няма как да забравя грижата за кожата и за тялото или така наречения спа релакс.Отделете малко време за себе си, направете си една хубава вана, сложете си маска на лицето, за да се почувствате хидратирани след това, ексфолирайте лицето, сложете си любимия аромат лосион за тяло, отдайте се на спа релакс.А докато сте във ваната, може да прочете някоя книга, да си похапнете нещо вкусно или пък да слушате любимите Ви песни или podcasts.Дори може да запалите няколко свещи и вече наистина все едно сте в някой спа център💗😂

10.Направете някоя интересна визия на очите
 Друго, което може да направите е да развихрете вашите makeup умения, с някоя визия, която сте планирали от доста време да направите, но не Ви е оставало време.Сега му е времето.Някоя по екстравагантна визия или да експериментирате с цветовете от палитра, която обира праха от шкафа, защото няма къде да използвате тези цветове.Сега може да направите точно това и да се развихрете с четките за грим и цветната палитра.

11.Говорете с близките и приятелите си
Въпреки далеч от близките и приятелите Ви, все пак е 20век и технологиите ни позволяват както да се чуваме, така и да се виждаме.Така че, ако Ви е станало мъчно за бабите и дядовците Ви и досега не Ви е оставало време да ги чуете сега имате предостатъчно, а приятелите Ви по всяко време имате тази възможност.

12.Медитация - полезна за ума и отстранява негативните емоции
 Медитирайте. Ще се почувствате много по-добре, когато откъснете мислите си от мрачните чувства и емоции, които бушуват във вас. Дишайте дълбоко.


Това бяха някои от съветите, които на мен ми помагат да повдигна настроението си и да избегна тази скука.Надявам се да съм Ви била полезна😉

Последвайте ме в Instagram:


Love you♡♡♡
Снимки: Pinterest

Comments

Popular posts from this blog

Ревю: Maybelline Lash Sensational Спирала

Ревю: ДМ Balea Пилинг за устни

Идеи за подаръци 2020